Een toekomst bestendig logo voor een no-nonsense verzekeringskantoor

opdrachtgever
Insurable
diensten
Logo ontwerp Grafisch ontwerp
datum
juni 2021
de hulpvraag
Help ons met een toekomstbestendig logo dat meegroeit met onze ambities.
De aanleiding

Bij Insurable is er aan ambitie zeker geen gebrek. Ze zijn slechts 3 jaar geleden begonnen en nu zijn ze goed op weg om naam te maken. Het was nu tijd voor de volgende stap. Ze waren toe aan nieuw logo en visuele identiteit die aansluiten bij deze groei en die toekomstbestendig is.

No items found.
De aanpak

Kernwoorden die als uitgangspunt werden gebruikt bij het ontwerp van het logo waren: betrouwbaar, no-nonsense en helder. Kernwoorden die perfect passen bij een verzekeringskantoor. Ook diende het logo uiteindelijk als merk geregistreerd te worden. Zaak dus om een krachtig en onderscheidend logo te ontwerpen zodat dit doel wordt behaald.

Het resultaat

Een eigenzinnig logo dat duidelijk,herkenbaar en heel vertrouwd aanvoelt. In de eenvoud zitten details verstopt. Zo komen we tot een sterk geheel, zijn letters nauwkeurig op elkaar afgestemd en voorzien van inktraps (inkepingen). Hierdoor is het logo en zijn de letters zowel op groot als klein formaat perfect leesbaar.

Het logo is gebruikt als basis van de visuele stijl van Insurable. Opmerkend heeft tot slot mooie visitekaartjes, gevelreclame en social media uitingen ontworpen. Op deze uitingen kan de huisstijl in de toekomst verder uitgebouwd worden. Deze visuele stijl  kan perfect meegroeien met de ambitie en groei van Insurable.

No items found.
No items found.

"Wij hebben Bas best wel een lastige opdracht gegeven want we hadden in ons hoofd al bedacht hoe het moest worden maar gelukkig hield dat Bas niet tegen.

Hij is op zijn eigen creatieve stoel gaan zitten en heeft ons echt super voorstellen gedaan en ondanks dat wij het hem niet makkelijk hebben gemaakt,  heeft hij het tot een super resultaat gebracht waar wij nog elke dag blij en trots op zijn! Wij kunnen Bas dan ook echt aanbevelen."

Maaike van Haaster
Eigenaresse
Beschikbaar vanaf januari 2024

wil je ook opmerkend worden?

Wil je ook net als Insurable een logo laten ontwerpen die als geregistreerd merk kan worden vastgelegd? Of wellicht jouw onderneming klaar maken om te groeien? Let's talk!
Kom in contact
Beschikbaar vanaf januari 2024