Een salon van wereldklasse waar tijd en aandacht centraal staan

diensten
Visuele identiteit Huisstijl No-code website
datum
februari 2021
Credits

Fotografie + video door Lewiens

de hulpvraag
Ik sta op het punt om een eigen haarsalon te openen. Help mij met het weergeven van mijn identiteit en merkcommunicatie waarin mijn passie voor haar en persoonlijke aandacht naar voren komt.
De aanleiding

Na ruim 20 jaar ervaring in de kapperswereld vond Raoul van Delden het tijd voor een salon die het anders doet. Alles volledig op zijn eigen manier. Dat was ook terug te zien in de artist impressions van de inrichting van de salon die Raoul mij liet zien. De kwaliteit, aandacht voor detail en kalme kleurstelling stonden hierin centraal. Dit waren de eerste uitgangspunten voor de nieuwe identiteit.

No items found.
De strategie

Raoul | Hair & Beauty is een salon waar tijd en aandacht centraal staat. Zonder aandacht is er namelijk geen kwaliteit. Dat is het uitgangspunt van de merkstrategie. De salon moet voelen als een veilige omgeving waar het om jou draait en waar jij je echt weer een 10 kan voelen. Haar is heel erg persoonlijk en het vertelt veel over wie je bent. Gun jezelf ook die VIP tijd, omdat jij er mag zijn. Treat yourself.

Het resultaat

Een nieuwe identiteit die haarfijn aansluit op de beleving van de salon. What you see is really what you get. Een salon van topniveau met een identiteit waarin dit ook centraal staat. Persoonlijk, warm en uitnodigend.

No items found.
De huisstijl

De identiteit is opgebouwd uit warme aardetinten (met een tikje goud) die dynamisch afgewisseld worden binnen de vormgeving. Dit zorgt ervoor dat geen enkele uiting hetzelfde is maar wel identificeerbaar is en herkenbaar. Een persoonlijk detail is de paradijsvogel(plant), symbool voor de afkomst van Raoul. Deze elementen zie je dan ook terug in alle uitingen binnen de identiteit.

Opmerkend heeft naast de herkenbare merkidentiteit ook de volledige website gerealiseerd. Het is een website geworden die aansluit bij de visuele identiteit. Een moderne website waarin de beleving van de salon tot leven komt.

Bekijk de website
No items found.

"Bas wist met zijn visie en creativiteit mij ervan te overtuigen dat ik mijn eigen naam moest gebruiken! Ik ben nog altijd zeer dankbaar en blij dat ik naar hem heb geluisterd."

Raoul van Delden
Eigenaar
Beschikbaar vanaf januari 2024

wil je ook opmerkend worden?

Wil je ook net als Raoul jouw concept of merk goed op de kaart zetten? Een authentieke identiteit die ademt wie jij bent en waar je voor staat? Let's talk!
Kom in contact
Beschikbaar vanaf januari 2024