Raoul - Hair & Beauty
Een geknipte identiteit voor Raoul.

Een salon van wereldklasse haarfijn visueel gevangen.

Branding
Identiteit
Opmerkende opdrachtgever
Raoul - Hair & Beauty
Opmerkende zaken
Merkidentiteit, dynamische huisstijl, diverse branded items, responsive webdesign, no-code development
de context
Na ruim 20 jaar ervaring in de kapperswereld vond Raoul van Delden het tijd voor een salon die het allemaal nét even anders doet. Op zijn eigen manier. Dat was ook terug te zien in de artist impressions van het interieur. De kwaliteit, aandacht voor detail en kalme kleurstelling stonden zijn hierin onmisbaar.
fase 1 - de kern

Zoals gezegd: tijd en aandacht staat centraal: de personal touch van Raoul zorgt voor een echte kwaliteitsbeleving. Een vertrouwde, warme omgeving waar het om jou draait en waar jij je echt weer een tien kan voelen. Laat dat nou het uitgangspunt zijn voor de identiteit. De identiteit van Raoul is voelbaar in elke vezel van de zaak, zijn professionaliteit, waarden en zelfs zijn roots in Indonesië.

fase 2 - creatie

Een luxueuze beleving met veel ruimte en aandacht. In deze identiteit overstijgt Raoul professionaliteit en positioneert zichzelf als een merk. Onder deze branding kunnen gemakkelijk high-end verzorgingsproducten op de markt gezet worden (en laten wij eerlijk zijn: je zou het kopen). Het subtiele karakter in het woordmerk zorgt voor betrouwbaarheid en houdt toch ook het eigenzinnige vast. In de uitgesproken typografie laat het merk zien dat het ook zeker van deze tijd is. Oh, en die paradijsvogel? Naast een persoonlijke uitstraling door de toevoeging van illustratie is dit ook het perfecte knipoogje naar Raoul’s roots.

No items found.
fase 3 - realisatie

Naast het creëren van een herkenbare merkidentiteit en verschillende branded items, komen de puzzelstukjes het meest treffend samen in de website. Oftewel het échte visitekaartje. Alles is ruim opgezet om te zorgen dat de beleving gelijk is aan die in de salon. Elke boodschap in elke sectie krijgt alle aandacht en ruimte die het verdient. De microanimaties en scroll effecten maken de klantreis verrassend zonder dat vorm belangrijker wordt dan functie. In uitstraling zoekt Raoul overal het (gouden) randje op.  

No items found.
Wil je ook net als Raoul jouw concept of merk goed op de kaart zetten? Een authentieke identiteit die ademt wie jij bent en waar je voor staat? Let's talk!
Stuur ons een berichtje
Stuur ons een berichtje
Nou
dat springt
in het oog